Gyakran ismételt kérdések

Hétfőtől-péntekig 9:00-17:30 között telefonon, a +36202578016 telefonszámon, e-mailben info@alkatreszes.hu vagy személyesen üzletünkben 1163 Bp., Lobbanó utca 4. elérhetőek vagyunk. Szombaton ugyanezen elérhetőségeken 9:00-12:30 között. A hétvége további időpontjaiban kérdéseire és árajánlatkérésére is e-mailben tudunk válaszolni. Mi a teendő, ha nem érkezett válasz a kérdésemre vagy árajánlatkérésmre? Kérdésére és árajánlatkérésére pár órán belül válaszolunk, az Ön által kért módon. Amennyiben ez nem történik meg, kérjük jelezze felénk, ebben az esetben rossz e-mail vagy telefonszám lett megadva. Emellett válaszleveleinket, minden esetben keresse a SPAM mappában is.

Rendelését leadhatja webáruházunkban vagy e-mailben.

Bármilyen egyéb más tevékenységi körünket érintő  termékkel kapcsolatban állunk rendelkezésére.

Az összes nagy beszállítóval kapcsolatban állunk, így sokkal több termékkel és márkával kapcsolatban tudunk segítséget nyújtani, mint ami a webáruházban szerepel.

A legtöbb termék esetében, az aznap délig leadott rendelések, már aznap kiszállításra kerülnek, vagy személyesen átvehetők üzletünkben.

Külső raktárból való beszállítás esetén plusz egy munkanappal kell számolni, így a termékek másnap de legkésőbb 2 munkanapon belül kiszállításra kerülnek.

Személyes átvétel esetében kérjük minden esetben várják meg visszajelzésünket a termék átvehetőségéről.

Megrendeléséről az Ön által megadott e-mail címre elküldjük a számlát. A számlán feltüntetett bankszámlaszámra tudja átutalni a termék/termékek ellenértékét.

Az összeg beérkezése után a csomagját átadjuk a futárszolgálat részére.

Rendelését, amennyiben még nem került kiszállításra, lemondhatja e-mailben, ez semmilyen plusz költséggel nem jár.

A megrendelt termékeket 14 naptári napon belül visszahozhatja eredeti csomagolásában.

Amennyiben a termék sérülésmentes, új állapotú, úgy a terméket visszavesszük és a vételárat vissza fizetjük.

14 naptári nap után egyes beszállítók fenntartják a visszavételi lehetőséget, bizonyos százalék levonása mellett. A százalék mértékéről konkrét termék esetében tudunk felvilágosítást adni az Ön részére.

A megrendelt termékek nyitvatartási időben, a visszaigazolást követően átvehetőek személyesen a 1163 Bp., Lobbanó utca 4. szám alatt található boltunkban.

A féktárcsák árai darabra vonatkoznak, a fékbetéteknél párra vonatkoznak, egyes cikkszámok esetében a fékbetéteknél garnitúrára, azaz 4db-ra. Ez a termékadatlapon fel van tűntetve. Amennyiben nincs feltűntetve, vagy nem egyértelmű, kérjük érdeklődjön kollégánknál.

A lengéscsillapítók árai is darabra értendők.

Bizonyos termékek esetében a gyártók a termékeket úgy kínálják, hogy a termék eladási ára mellett feltűntetnek egy cseredarab árat is. Ebben az esetben a termék árán kívül a cseredarab ára is számlázásra kerül. Webáruházunkban a cseredarabos termékek eladási ára, a már cseredarab betétdíj árával növelt ár.

Cseredarabos termékek a következők lehetnek: Generátorok, kormányművek, féknyergek, féltengelyek, klímakompresszorok stb.

A betétdíj megfizetése minden esetben szükséges, a cseredarab betétdíját abban az esetben tudjuk visszafizetni a Vásárlónak, amennyiben megfelel a visszaküldött termék a gyártói kritériumoknak. 

Visszaküldeni csak megtisztított, sérülés és törés mentes termékeket az új termék csomagolásában lehet visszajuttatni cégünkhöz, mi ezt továbbítjuk a beszállító felé.

A visszafizetés a Vásárló irányába általában 1-8 hét alatt történik meg, miután cégünk megkapta a beszállítói jóváírást.

Az ellenőrzési folyamat szigorú állapotfelmérést jelent. Adott termékekre vonatkozó feltételekről lentebb olvashat pontosabban.

Amennyiben ezen feltételeknek a visszaküldött termék nem felel meg, úgy a gyártó azt nem veszi vissza, így a betétdíj árának visszafizetése nem történik meg.

Generátor, önindító:

 • Az alkatrésznek teljesnek kell lennie.
 • Nem lehet mechanikai sérülés még a rögzítő részeken sem.
 • Forgó résznek szabadon kell forognia.
 • Ha a bendix kékre színeződött az a magas hőmérséklet jele, elutasítják a cseredarabot

Kormánymű:

 • Az alkatrésznek teljesnek kell lennie
 • Nem lehet sérülés a rögzítőkön és a tartón
 • Nem lehet sérülés a meneteken
 • Nem lehet sérült a belső kormányösszekötő rúd

Féknyereg:

 • Az alkatrésznek teljesnek kell lennie
 • Nem lehet sérülés vagy kopás a féknyergen
 • Nem lehet sérülés, vagy kopás az összeszerelési pontokon
 • Nem lehet sérülés a meneteken

Féltengely:

 • Teljesnek kell lennie a gömbfejeknek
 • Nem lehet görbe vagy törött
 • Nem lehet túlságosan korrodált
 • A menet nem lehet sérült
 • A csészén nem lehet magas hőmérséklet okozta hiba

Klímakompresszor:

 • Mechanikai sérülés nem lehet még a rögzítő részeken sem
 • Teljesnek és összeszereltnek kell lennie a kompresszornak
 • Kuplung tárcsának forognia kell mindkét irányba

Cseredarabokat a következő címre küldheti vissza: 1163 Budapest, Lobbanó utca 4.

Cseredarabos termékek lehetséges visszautasításának általános okai:

Mechanikai, fizikai sérülés, hiányos szétszerelt állapot, erős korrózió.

Önindító, generátor, kompresszor esetében:

Erős korrózió, hiányos szétszerelt állapot, mechanikai vagy fizikai sérülés. Túlhevülési nyomok a tengelyen (kék futásnyomok), kompresszor álványa vagy teste sérült,nyílásokon nincs védőkupak. Nem teljes, kuplung tárcsa nem forog minden irányba 360 fokban. Önindító, generátor forgórésze nem forog.

Porlasztótartók:

Erős korrózió, hiányos szétszerelt állapot, sérült menet vagy a tömítő felületen, sérülés a csavar felületen, sérülés a házon, hiányzó védősapkák, CR teljesítmény esetén a futásteljesítmény kérdőív nincs kitöltve.

Dízel befecskendező szivattyúk:

Sérülés nem megfelelő üzemanyag vagy víz használata miatt. A szivattyú hiányos vagy szétszerelt állapotú. Sérülés az elektromos csatlakozón. Sérülés a rögzítő karimán, vagy elszíneződés túlhevülés miatt. Erős korrózió. Sérült meghajtó perem vagy tengely. Hiányzó védősapkák. Megszorult meghajtó tengely.

Szivattyúk, befecskendező egységek:

Erős korrózió. Injektor hiányos szétszerelt állapotú. Hiányzó védősapkák. Mechanikus sérülés. Sérült elektromos csatlakozók. Sérült tömítőfelület vagy ház.

Üzemanyag befecskendezés, gyújtás elosztók

 • Vezérlőegység:Sérült ház, beázás, csatlakozók megbontása javítása. 
 • Légtömegmérő: Sérült vagy nem eredeti csatlakozó, aljzat,ház,szűrő, csavar,hőmérsékletérzékelő sérülése.
 • Központi befecskendező egység alsó és felső része: Sérült ház,tömítő felület,menetek,fojtószelep,állítókar,nyomásszabályzó, hiányzó potencióméter
 • Gyújtáselosztó: Sérülés a membrán házon,rögzítőlapon,gyújtásmodulon,elosztótengelyen,annak fedelén,vagy hiányzik az elosztófedél.
 • Üzemanyag elosztó: Ház erőssen sérült.

Féknyergek:

Az alkatrésztípus nem egyezik az újjal. Mechanikai sérülés, vagy kopás a féknyergen. Sérülés, kopás az összeszerezlési pontokon. Használt alkatrész menete sérült. A piros jelzést kapcsolja hozzá s visszaküldendő alkatrészhez (csak TRW-nél)

Féltengely:

Nem teljes a gömbfej vagy görbe a féltengely. Egyik, vagy mindkét gömbfej sérült, törött vagy nem teljes. Törött vagy deformálódott a tengely. Sérült a menet vagy erőssen korródált. Repedés vagy sérülés a magas hőmérséklet miatt.

QWP EGR SZELEP:

Minden olyan QWP EGR szelep, melyenek az elektromos csatlakozóján sárga védődugó található, a dugó nem eldobható. Minden esetben a visszaküldendő termékre fel kell szerelni a sárga védődugót, mint ahogy az új terméken is van. 

Legkeresettebb termékeink

Autóalkatrész és autókozmetikai termékek

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges. Adatvédelmi irányelvek